top of page

Het middelgrote bedrijf Lantech B.V. (voorheen Rembrandt Packaging) in Cuijk is uitgegroeid tot de meest vooruitstrevende bouwer van verpakkingsmachines in Nederland. Klanten kiezen de dozenopzetmachines van Lantech vanwege de robuustheid en grote betrouwbaarheid; machines, die - ondanks het door de klanten gewenste maatwerk - veel sneller geleverd kunnen worden dan de vergelijkbare machines van de concurrentie.
 

Wij namen het initiatief voor een grondige analyse van de interne verkoopdata, die liet zien dat 70 procent van de jaaromzet bij slechts 30 klanten gerealiseerd werd. Deze klanten werden daarna in twee categorieën verdeeld. Hierop bedachten wij het groei-plan om gericht 300 Europese bedrijven te benaderen - bedrijven die wel in die 2 categorieën pasten, maar nog geen klant waren.
 

Een selectie van deze bedrijven werd gemaakt vanuit beurscatalogi. De bedrijven werden vervolgens opgebeld voor de gegevens van de juiste contactpersonen. Aansluitend werden speciaal gemaakte DVDs, met daarop films van alle Lantech machinetoepassingen en zoekmenu’s in 3 talen, per aangetekende post verstuurd. Het eigen verkoopteam belde daarna deze bedrijven op en dat resulteerde in 180 bezoekafspraken – tot Moskou aan toe! De hieruit voortkomende nieuwe klanten leverden een forse extra bijdrage aan de omzet van Lantech die daardoor al in juli van het daaropvolgende jaar het jaarbudget bereikte.

GROEI DOOR ANALYSE INTERNE DATA

RESULTAAT:

Vragen Stracom Intelligence
Vragen Stracom Intelligence
bottom of page