top of page

Het middelgrote bedrijf Intrum Justitia B.V. in Den Haag is bekend als een groot incassobedrijf in Nederland. Het bedrijf startte als eerste een callcenter voor een snel en kostenefficiënt contact met debiteuren over openstaande vorderingen. Het bedrijf groeide in de incasso van telecomvorderingen, maar die groei gold niet voor de afdeling die zich bezig hield met de incasso van openstaande huurvorderingen. Intrum Justitia had slechts 7 lokale woningcorporaties als klant en slaagde er niet in te groeien bij de overige woningcorporaties.
 

De belangrijkste belemmering voor Intrum Justitia was de wettelijk beschermde positie die de honderden Nederlandse gerechtsdeurwaarders hadden. Deze mochten als enigste bedrijven, in opdracht van een woningcorporatie, niet-betalende huurders uit hun huis zetten. Zij combineerden die unieke positie met een kleinschalige, niet-geautomatiseerde eigen lokale incassopraktijk. Een tiental grote deurwaarders domineerden de Nederlandse markt, ondanks die weinig efficiënte incasso. Hierdoor betaalden woningcorporaties onnodig veel geld.
 

Wij beseften dat er een unieke oplossing mogelijk was. De grote deurwaarders lieten nauwelijks ruimte op hun markt aan de kleinere gerechtsdeurwaarders, maar die waren niet in staat om de strijd aan te gaan met die grote deurwaarders. Wij namen daarop het initiatief voor een samenwerkingsverband van 10 kleine gerechtsdeurwaarders met Intrum Justitia onder de naam ‘Huurpartners’. De troefkaart in de nieuwe opzet was Intrum’s efficiënte eigen callcenter.
 

De woningcorporaties hadden direct interesse, want zowel de incassosnelheid als het incassosucces werden direct verbeterd - en dat alles tegen lagere incassokosten en minder uitzettingen van huurders. De gerechtsincasso van de kleine gerechtsdeurwaarders groeide ook direct (en ten koste van de 10 grote gerechtsdeurwaarders). En Intrum Justitia werd door ‘Huurpartners’ direct een landelijke incassospeler. Dankzij dit samenwerkingsverband groeide het klantenbestand van Intrum Justitia binnen twee jaar uit van 7 woningcorporaties tot meer dan 70 woningcorporaties.

GROEI DOOR SAMENWERKING

RESULTAAT:

Vragen Stracom Intelligence
Vragen Stracom Intelligence
bottom of page